Tanker i hverdagen..

February 25, 2013 at 19:15

En ny dag og ny uke.snart ferdig med februar.Måneden mars kommer snart og den tredje måneden i 2013.Våren er på fart og det sildrer i bekker noen steder i Norge mens andre steder enda har kalda dager.Gleder meg over at det snart er tid for vårlige innslag,tulipaner og krokus på vestlandet.Hvor mye vi har å gledes over.Hvor viktig det er å ta med seg øyeblikkene.
Det forundrer meg at så mange må ha en skikkelig smell før de våkner og ser hva de egentlig har rundt seg.Hvem de har rundt seg og hvor mye de betyr for dem.Hadde en gang et foredrag med en kjent herremann som holdt foredrag og inspirasjons møter for oss frisører.Han snakket da om at han fikk hjerte trøbbel og hva som fikk han til å tenke nytt.
Jo da han lå på sykehuset så fikk han besøk av sin kone som hadde med kirsebærsaft.Noe han syns var veldig godt.Hvor har du kjøpt denne? spurte han henne.Det er fra treet vi har i hagen svarte hun.De hadde vært gift i mange år og dette treet hadde han hatt der omtrent hele sitt voksne liv.,men da ikke lagt merke til.Dette fikk denne mannen til å tenke hvor mye vi tar som en selvfølge og hvor blinde vi egentlig er i hverdagen.
Mange sier ,jammen det er så travelt.Alt tar slik tid.Hvem er det da som styrer vår hverdag vi eller andre?Vi er våkne mennesker og det er opp til oss hva vi fyller den med.

Velger vi å se på alt som problemer ja da blir det bare problemer.Velger du å se løsninger i stedet for konflikter ja da oppnår du progresjon.Vi mennesker er ofte opptatt av at ting må gjøres på en måte.av prinsipp sier vi….Det som det vises er at de som tørr og gå utenfor grensene ,tenke nytt driver dette landet fremover i utviklingen.De som tørr å si det de mener selv om andre syns det er da altfor farlig.
Vi trenger utvikling.Vi trenger folk som tørr.Vi trenger folk som har tro på mennesket og at vi kan.Vi trenger stimuli for at hjernen vår skal utvikle seg.Slik at vi skal vokse både mentalt og fysisk.

Da tenker jeg med en gang på hva signaler sender vi utad.Hvem er vi egentlig? Er vi en på facebook,en hjemme,en sammen med venner,en på jobb.Spiller vi nye roller etter hvem vi er med?
Hva med å være seg selv hele tiden? hvor mye mer avslappet er ikke det.?
Jeg har tro på det og være seg selv.Le slik en liker og gråte når en ønsker.Kle seg som en ønsker og kjøpe det en ønsker etter den økonomi en har.
Jeg kommer fra stor familie der det måtte læres å vente,være tålmodig,kjede seg,tåle motgang,tåle vekst,lære empati uansett farge og religion el status.Respekt for alle dyr og natur og mennesker.Det å gi fra hjertet er for meg enkelt men så vanskelig for så mange.Må ikke ha noe tilbake.Kjærlighet og forståelse er utrolig viktig for meg.uansett hva det gjelder.En dame sa til meg for leden…Ja de som oftest stikker fra problemene uansett problem, Anita er de med mindre empati …Det fikk meg til å tenke.
Fikk meg til å se hvor heldig jeg er .Eldst av tretten men fått med meg mange verdier alikevel.

Ønsker dere allen trivelig dag og uke!

“Når dine øyne smiler sammen med munnen ja da kan jeg se at sjelen er hjemme”

I all vennlighet .,Anita

 

Forventninger til livet…

February 17, 2013 at 22:07

Det forundrer meg stadig hvor mye mennesker forventer av andre og hvor lite de forventer av seg selv.Hvor mye de kan bruke sine egne frustrasjoner på andre mennesker.Det jeg tenker på er hvordan vi mennesker er med hverandre.Hva utslag har vår væremåte og hva visitt kort er det vi viser til omverdenDe signaler vi sender senses av både barn voksne og dyr.
Teker vi over hvem vi egentlig er eller lar vi gener og arv bare styre oss?
Jeg ser som eldst av 13 søsken at jeg har lært utrolig mye.Selv om jeg mange ganger kunne tenkt meg at vi var få.Feks det med ydmykhet,vente på tur,vise empati,tåle at andre er anderledes,annen hudfarge ,annen relegion etc etc.
Er glad min mamma kjøpte dukke med fargeda jeg var lita.Det hun ville var at vi skulle respektere alle typer mennesker.tilbake i min slekt er det flere nasjonaliteter.Det har vi alle.sum summarum er vi en miks hele gjengen.En miks av noe.
Vi ser jo at oppvekstvilkår,arv og gener bestemmer mye om hvem vi er og hvordan vi er i miljøet vårt.
Siden jeg snakker med mange mange mennsekr ser jeg også mye både godt og mindre godt.Mange trenger å få et annet syn på livet sitt.Se det fra en annen vinkel.Det trenger vi alle både en og flere ganger .Jeg bruker å be folk om å spørre seg selv:Hvordan har du det nå?Se på deg selv i nå tid.Er du fornøyd?Visst ikke start med dagen din og gjør noe med det.Kun du kan føle dine ønsker og mål.Det er godt for mennesket å ha noe å se fram til.
Tenk dere hvor fantastisk livet vårt er.Se på hverdagen.Vi kan gå utav sengen til en fin dag.Mange sliter i hverdagen med dårlig helse,dårlige utgangspunkt,etc etc.De fleste av oss har så mye å være glad for.Jeg har møtt så mange som har snudd sitt liv.Mange trodde ikke de skulle komme utav situasjoner,men de har lykkest.Det er noe som er veldig viktig.Hold gnisten i gang.Din egen gnist.Aldri la noen dempe den.Eller prøve å slukke den.Drivkrafen vår,ja den ligger der.Så utrolig viktig at vi sender kjærlighet til oss selv.Ja hva gjør kjærlighet,den sterkeste kraften universet har.Den kan få den hardeste person myk.Kjærlighets energi kan føre den mest bortkomne hjem.Kjærlighet kan gi mennesker uten nærhet en følelse av verdighet.Kjærlighet kan få en til å føle en letter.Har man kjærlighet ja da har en glede.Viktig for oss å bevare denne følelsen i oss.

Jeg ser lette dette om et menneske smiler og øynene følger smilet,ja da har hjertet det godt.Men desverre smiler mange mens øynene gråter,ja da har hjertet det ikke godt.
Det er min driv kraft,det er forventningene jeg har til livet..å glede menesker,heale deres hjerter,kropper,energier.Drivkraften har vært der siden jeg var lita.Jeg elsker mennesker sa jeg som liten.Vondskap for meg er bruk av tid på unyttige ting.Gretne sure mennesker unngår jeg..Men jeg sender dem masse gode energier og tar tid til dem om de ber meg om hjelp.Som regel er det en grunn til at mennesker ikke viser gode sider og de har det vondest..Vi er alle så ulike og har så forskjellige ryggsekker..men tror at de små dråper med godskap kan gjøre noe godt alikevel.Det er viktig og se alle som likeverdige individ.Uansett alder,etnisk rase ,religion el økonomi.Det er så veldig lett å glemme.Jeg er ikke noe bedre enn andre men føler at årene har gitt meg lærdom og mer klokskap.Har lært mye om det etter at jeg selv la veldig på meg etter en skade i nakken.Da måtte jeg snu min tankegang i forhold til klær endre jobb og finne på ne helt annet.Jeg føler at jeg alikevel er heldig som liker meg selv som jeg er.Uansett hva fasong jeg har.Men ja klærne fikk en annen fasong.viktig å glede seg selv og oppmuntreseg selv.

Nå er det snart vår og vi kan nyte skaperverkets undere atter en gang.Nyt dagene og ta vare på deg selv.Det finnes bare en av deg.Takk til deg som leser dette.I all vennlighet Anita Helen

Livets biblotek og hvordan vi bærer livets ryggsekk.

February 14, 2013 at 13:16

2013-02-14 13.05.11Ja hvordan gjør vi det.Jo det er sikkert mange forskjellige svar på det.Jeg for min del starter dagene med å motivere meg selv til det jeg skal gjøre.Går som regel igjennom planene dagene før slik at jeg er klar i hodet for oppgavene neste dag.Da kommer ikke noe overraskende på meg.Iallefall ikke i den grad.slik som jeg tenker så velger jeg og ikke forvente meg noe av andre.Gjør det beste jeg kan av det som jeg skal gjøre.
Vi alle har ballast i livet eller får ballast.Ja da tenker jeg på livets bøker.Våre opplevelser av livet.Noen bøker er slitt ,noen er nye og noen er ubrukte.Vi kan selv velge hvordan og hvor mange av de bøkene vi vil ha med oss.Noen er lest mange ganger og vi er ferdig med dem.De kan settes i det gamle bibloteket for leste bøker.Noen kan vi skifte brede på og de blir bedre .Så er det de nye bøkene.Ja de kan vi skrive helt selv.Lage våre fargefulle sider.
Det er faktisk opp til oss om vi vil bære tungt eller lette litt på tyngden.Og det hjelper veldig med noen rydde prosjekt i løpet av livet.

Det som også er viktig om en treng å rydde i livet sitt å ikke spørre de nære om hjelp.Finn et menneske som du kan henvende deg til.Det er mange seriøse på nettet å finne.Disse kan du også møte personlig.Økonomi hjelp finnes også.Ikke alle råd koster.
Lag deg selv en liste om du har ting du må ta tak i .Sette det viktigste først å start i en ende.Er det regninger,mailer du må skrive,kontorer du må kontakte.m.mTa den ubehagelige telefonen.Ikke la dagene gå da bare utsetter du deg selv for mer press.Skriv en mail,be dem kontakte deg.
Første steg i å få det bra med seg selv er å få orden på de mest elimentære ting i livet.Jobb,bolig,betale regninger i tide,etc etc.
Er du arbeidsledig el er innen for nav på et el annet tidspunkt, eventuellt syk så er det fremdeles fullt mulig å lage seg et bedre system.
Kansje du føler fort stress og press når du tenker på alt du må ordne.Fortvil ikke.Ta en ting om gangen og ha tro på at du kan klare det.Ta litt og litt.
Vi er her bare en gang denne gangen og vi er selv ansvarlige for hvordan mye av livet vårt blir.Det er vårt valg å ta tak i ting som ikke fungerer å finne løsninger.Jeg sier dette for jeg vet at vi alle kommer i situasjoner der vi trenger hjelp.Det er styrke i å be om hjelp av andre når du ikke finner utav det selv.Da kan du gå et steg videre.Etterhvert forstår du hvordan dette skal gjøres og fikser det selv.Da er livet der og det er litt lettere å gå veien selv

Lykke til alle sammen i livets valg!Du kjenner deg best selv.Du har muligheten til a lage deg et godt liv.

Ha en trivelig dag og håper dere bærer over med meg da dette er mitt første blogg inlegg….

Anita Helen