Hvordan har du det egentlig?….

March 25, 2013 at 18:18

Easter 2012

Ja da går vi snart inn i påske dager og helg.Mange gruer seg veldig for dette og går inn i depresjon pga de er ensomme og alene eller takler heller ikke å være sammen med mange mennesker på en gang.Mange av disse mennesker ser vi ikke .De går minst mulig ut.
Vi ser heller ikke utenpå at de sliter.Det forundrer meg hvor mye vi i Norge hjeper alle andre,men kan ofte ikke se våre egne.Hvor mye bryr vi oss om at barna sliter,at våre foreldre sliter ?etc etc.Det skremmer meg litt at så mange mennesker over hele landet ikke har nære venner men facebook el andre fora har overtatt venne statusen deres.
Mange er en figur som er laget til en spesiell persolighet ,glade og happy,eller provoserende og freidig på facebook .Mens dem i det daglige sliter og er helt alene.
Har du noen du kjenner som er ensom,har du selv følt deg alene?Det er en vond følelse og stå alene.Uten noen.
Min følelse av livet har og vært der da jeg flyttet hjemmefra 14,5 år gammel fordi jeg var lei av ansvar og ville gå på skole.Jeg var da eldst av 13 stk søsken.Det var også vanlig å flytte hjemmenfra da og gå på skole,spesiellt i Lofoten.Fikk i den tid bo hos mormor for å gjøre ferdig skole.Da følte jeg at jeg stod alene.Jeg husker jeg gråt mine modige tårer da jeg reiste fra alle mine søsken,mamma og pappa.De i Lofoten og jeg i Sandnes.Det var forferdelig men også godt på et vis.Jeg var fast bevisst på å studere,bli lege.Øyenlege var målet etter at jeg ble anbefalt høyskole av rådgiver på skolen.
Det sitter støpt i minnet at jeg satt på min hybel og gråt mange tårer.Fikk meg en jobb da jeg var 15 kjente 800 kroner i mnd som ryddehjelp på en frisør salong.
Redningen var en forelskelse, i min da nære nabo.Han ble min mann etter noen år.Det er ikke alle som har partner der.
Men jeg vil si det en må gjøre er å komme i kontakt med andre.Enten det er nett i dag el,komme seg ut .Da bare å gå seg en tur så er en fort i tale med folk.Spesiellt ute i naturen.
Innstillingen vår har så mye å si.Hvordan vi løser dette.?Vil vi komme oss igang så får vi det til.Så altfor mange treng et spark bak for å komme seg ut.Er du hjemme ring en bekjent å be dem over til deg.Treng du hjelp og er låst hjemme søk hjelp hos frivillighet sentralen,eller lignende .?

Jeg gremmes egentlig over at vi i Norge har så mange fattige og ensomme mennesker.Vi som har et så rikt land.Ensomheten er utingen som fort kjem etter mye rikdom i et land.Faktisk er mange av de mest “satte” veldig a -sosiale og velger sine venner med omhu.

Rikdom kjøper ikke ekte venner tror jeg.Ekte venner trenger en ikke kjøpe.De er der for en og med en uten å få betalt eller få gaver.
Så alle mine venner på el utenenfor fb.Ta ikke alle for gitt at de er sammen med noen i høytider el helger.Spør de du kjenner el din nabo,kansje de treng akkurat det spørsmålet ditt og blir glad.

De mest unselige spør aldri om noe .Vær et godt med menneske og vis at du bryr deg.
Min verden er endret for lenge siden.Det er mange mange mennesker i mitt liv rundt meg og med meg.Har aldri følt meg ensom i den grad men ja da mamm og pappa flytta ja.Det er mulig å se vår nærmeste ,naboen og de vi møter om vi setter på vid vinkelen av og til.

Alt er mulig om en vil så for deg som les dette og er alene.Ta tak kom deg ut om du kan.La sola treffe ditt ansikt.Varme deg på vårens stråler.

Kos dere alle i Påsken!En varm hilsnen fra Anita Helen <3

i all vennlighet <3

Påske og tid for etter tanke……tid for hyggelige aktiviteter

March 22, 2013 at 08:44

tulpanens_dag

Påsken gir oss mulighet til å slappe av.Mange nyter fjell og sjø denne tiden.I år er det ennå kaldt i de fleste deler av Norge.Men i solveggen kan det bli godt alikevel .Påsken er der uansett vær . I Norge så har mange fri noen dager.
Vi velger å gjøre feiringen på mange måter.Noen har ikke mulighet å feire.Pga økonomiske grunner.Selv i et land som Norge.
Jeg får sjokk når jeg ser handlekorgene til en del mennesker ved høytider.Mange samtaler har blitt slik at den ene i husholdet kjefter på den andre at :NÅ må vi stoppe å handle for vi har ikke råd til regningene som kommer etterpå.misforstå meg rett.Jeg liker å handle det som en skal ha,men overshopping er ikke min greie da jeg vet at så mange teller kroner for å ha nok.
Ja jeg liker også å kose meg ,men har blitt bevisst når jeg handler å kjøpe det vi trenger i forhold til bare å handle det øyet lyster.
Handle liste er en super ting.Jeg for min del koser meg til påskehandel og juelhandel etc.Inne i hodet lar jeg meg ikke stresse av køer,sure folk,stressa damer og menn,leie barn.Har selv jobbet !1 år på kjøpesenter i Stavanger og Sandnes.Det forundret meg at så mange voksne tok med små barn på nattåpne shoppingturer.Et råd.Får dere det til,prøv å få barnevakt å la barna slippe å shoppe sent på kvelden.Jeg tror de fleste av oss klarer å få handlet i løpet av dagen.Åpnings tidene er snart døgn åpent.

Nå vet jeg at når endelig alt er kommet i hus eller en er reist bort er det utrolig godt når en finner roen.Sene frokoster og ut å kjenne på lufta,været og kose seg om sola er framme.
Mange herlige fjellturer har vi opplevd da barna var små.Det mrosomme da var å se hvor brune vi hadde blitt etter en dag i sola.Ja dette var ting som betydde da jeg var i 20-30 åra.Gikk vi på byen i påsken var det å ha hvit polo på seg viktig.Da innbilte vi oss at vi så mer brune ut.Hihi.
Da barna var små hadde vi også påske og jule lunch i arboreet i Sandnes.Alle søsken tok med mat og varm drikke.Lenge siden nå så kansje vi reiser opp barn og barnebarn og gjør det samme i år.

I dag er sol og frisk luft viktig.Våren kommer så fort at for min del vil jeg heller nyte den på terassen eller i marka.Kansje det er så fin at jeg kan starte å plante frø til sommeren.
Tulipaner og påskeliljer setter farge på tilværelsen.
Håper at dere slapper av leser,nyter god mat, slapper av,gjør det som faller dere inn.Det beste er tiden sammen med nære og kjære.Også tiden med de en ikke kjenner.Føler sterkt på alle som er alene hver påske.ensomme og føler seg forlatt.
Til deg som sliter med å ta kontakt med andre.prøv å få kontakt med dem som lager til noe for andre i slike høytider.Kirken eller Frelsesarmeen m.fl.Kansje vi som kan ,inviter en nabo eller en du ikke kjenner hjem på et målid. Gi en blomst til den gamle naboen .Gled noen med et smil eller en klem.Alt trenger ikke koste mye.Bak et brød og gi det til en du ikke har mye med å gjøre.

Ta barna med å lag påskeris.Heng på egg og mal dem i fine farger.Noen fjær kan også taspå.Kjenn på at dagene blir lysere og sola går ned snere og senere.

Kos dere masse i Påsken og før påske.Kjør forsiktig la ikke stresset ta deg!
Ha en trivelig høytid og nyt tiden sammen med dine <3

I all vennlighet ,Anita Helen Rasmussen

Å være tilsted i sitt eget liv…..

March 21, 2013 at 11:57

pasktulpaner-2Ja nå er det en stund siden jeg har skrevet her.Jeg har gjort meg noen tanker igjen.Pga Lungebetendelse ble det litt for mye hosting og da blir det ikke skriving.To siste helger har jeg bidradd med mine tanker på foredrag og Messe.I Bergen og Sandnes.
Livet lyser gode energier og glede for meg.Det er ikke alle som har slike dager .Det får jeg bekreftet hver eneste dag.Det møter meg i telefon samtaler etc.
Virkeligheten er tøff for mange.Dette blir så tøfft at mange rømmer fra den.Gjør alt annet enn det som kunne vært gjort.Mange må møte veggen før de gjør noe eller at partner ikke orker mer og forlater dem.voksne søker trøst i alkohol,dop og tabletter.Barna begynner kansje også å komme i opossisjon mot foreldrene og samfunnet generellt.
Slik som jeg ser det så er de fleste problemer løselige på en el annen måte.Noen tar lenger tid men det meste kan en finne gode løsninger på.Ikke alle får en fullpott på ,men det kan og gå slik at en lykkes 100%.
Visst du skulle sitte i den situasjon at alt har låst seg.Sitt ikke med dette alene.Finn deg noen du kan snakke med.Det finnes faktisk advokater etc som hjelper deg uten at det koster om du har tilgang til nett.
Alle problemer det være seg .økonomi, helse,penger,bolig ,flytte,gjeld,dårlig økonomi ,ensomhet,etc etc går ann å komme til løsninger på.Kan du alene eller selv sette opp en liste av hva du trenger hjelp med så er samtale partnere også villig å hjelpe deg videre.Jeg har svart på mange hundrede mails av godvilje for å hjelpe de som står fast.Det snur somregel livet helt rundt for den det gjeld.

Jeg har selv opplevd at livet slår hardt med dørene og det å finne løsninger da var hardt.Si det slik at jeg har lært masse av det og hvordan jeg skal gjøre.Det at jeg alltid har intressert meg for barn hjelper og familier.Satt i FAU i Sandnes over en lang periode.Da som rep.for alle foreldre i Sandnes kommune.
Som eldst av 13 søsken får en også en del erfaring.På godt og vondt som ellers i livet.
Det forventes ikke fra meg at alt skal gå på skinner alltid.Jeg har lært meg at jeg forventer ikke noe av noen.Da blir jeg aldri skuffet.Selv prøver jeg å gjøre mitt aller beste.Livet selv gleder meg så mye som feks.å få stå opp hver dag.Hvor mye har vi ikke å sette pris på?Masse.Det er så forferdelig lett å glemme.
En gammel dame lærte meg en gang at de som syt og klager mest er de som har det værst inne i seg.De som alltid kjefte og smell på andre er ulykkelige selv og må heve seg fordi de føle serg ikke bra uten å dytte andre ned.De som er glade og gode av seg bruker ikke tid på slikt men på å sende andre gode tanker.Si gode oppmuntrende ord.Det finnes mange årsaker til at noen er slik at de må kjefte og smelle el være ufine.Ofte er det oppvekst og miljø som gjør dem slik og det er det eneste de kjenner.Det vil også føre til at disse tar ganske mye plass i et rom.
Alle er vi et resultat av vår oppvekst og alt som vi har opplevd både før og etter fødsel.Som barn kan en ikke for noe av det en utsettes for og har få muligheter å trekke seg bort.
Mange tror ikke babyen hører det de sier el gjør,men det gjør de.Musikk som spilles mens babyen er i magen kan barnet like når de blir større Også stemmer og hard prat.Barna kan kjenne igjen denne personen på stemmen.
.Da blir det viktig å være en god mamma og god pappa .De første årene av våre liv er der det legges grunnlagene for våre følelses liv og mye avhenger av hvordan vi har det da.Mange barn kan ha det kjempetøfft som barn men klarer seg utrolig godt alikevel.Dette fordi de finner sin gode vei for å komme igjennom livet.De er tilstede i sitt eget liv.Faktisk er det ikke viktig hvordan alle andre gjør det ,men hvordan du gjør det.Hvordan du løser dagene dine.Vi mennesker har lett for å følge “flowen” og tenke mer på hva naboen sier.Da lever vi ikke i pakt med oss selv.La naboen gjøre sitt så gjør du -dere det dere vil.

Lev livet slik du måtte ønske,søk hjelp om du føler slik.Det er aldri for sent husk det.Du er en vinner og av erfaring vet jeg at en kan snu mye i ens liv om en bare tar tak i seg selv.

Ønsker alle en trivelig påske og en nydelig helg!

I all vennlighet,Anita Helen <3

Å finne indre ro…

March 13, 2013 at 23:10

Amethyst-Spirit-v2-copy2.jpgHeisann alle sammen!ja mange undre på dette hvordan finner man indre ro .Jeg må si det slik at det skjer ikke over natten.For min del er det med indre ro så mye.Spille musikk for meditasjon-HealingJeg finner indre ro ved å stadig være i naturen ,Lofoten feks og finne ro der.Meditasjon og healing gir også stor indre ro.Det som også er viktig er å ha et godt forhold til seg selv og det rundt seg.Ha godtatt seg selv som den en er og med de sider en har.Gode eller mindre gode.
Tenker også at jeg har det stabilt i mitt private liv betyr også mye.at barna har det bra og at barnebarn har det bra.Viktig at økonomien er bra.Om den ikke skulle være det må en ta skjeen i sin egen hånd og søke hjelp eller ordne opp selv.Vi mennesker har behov vi trenger å ha i like vekt.Hvis disse ikke er i likevekt da merker en manglene feks som i en livs situasjon.
For å finne livs balanse må en se og finne utav hvor det ikke er balanse i sitt eget liv.I et parforhold er det enda vanskeligere å finne balanse ,indre ro om begge har saker de må ordne opp i.Men det er fullt mulig om en er enig om hva en skal gjøre og hvor en vil i felles skap.
Livet gir oss erfaringer og opplysninger.Utvider vi stadig vår kapasitet så får hjernen nye grener å jobbe på.
Viktig å bryte grenser og ikke gå i samme sikrle hele tiden.Lett kansje å si dette fordi mange av oss føler seg tryggere i det kjente.Men fakta er at vi må mange ganger utav komfort sonen i løpet av livet.Dette fordi det er eneste måten vi kan få endringer på.Også for å se at det finnes flere løsninger enn den ene.
Det går å trene seg på å finne løsninger istedet for å være konflikt fokusert.
Kjenner mange som har vært her og også jeg har vært der jeg må løse saker i livet.
Livet er slik at vi skal lære tror jeg.Tenk deg om hvordan du har det .Trenger du å se flere ganger på hvordan du lever?Hva gjør vi for å finne indre ro?

Sette pris på det vi har og ikke hige etter det vi ikke har.Ting betyr ikke alt.Men at vi har det godt inne i oss betyr mye.
Gled deg over livet og de nære ting.Bruk ikke tid på krangel og baksnakking.Vis godhet og stort hjerte .Det gir ro.Du fylles av glede <3

AHR 2013

Er vi oss selv?…og hva er det som gjør oss til den vi er…

March 5, 2013 at 10:30

monicas_sjalvhushallning_sibirisk_graslok_0Ja det jeg tenker på da er hvor mye vi er oss selv gjennom livet eller lar vi andre styre oss.Jeg tror at vi mye går igjennom opplevelser i barndommen som kan prege oss veldig i det voksne liv.I mine daglige møter med mennesker ser jeg at ryggraden er veldig forskjellig i styrke på oss alle.Noen ganger finnes det nesten ikke ryggrad.Mye tatt vekk av foreldre som over beskytter sine barn.Eller andre voksne som er redd det skal skje noe med barna og ikke lar dem på noen måte være frie og oppleve selv. Noen anger også helt forknytt og stive og redde for mange ting.
Jeg ser selv at den oppveksten jeg har fått har lært oss veldig fine ting.Masse tid til lek,masse tid til å være ute.Masse tid til å utvikle seg som barn,undom voksen.Er veldig takknemlig for det.Det rare er jo at vi hadde ikke støt sand,ikke hjelmer,ikke flytevester.Det gikk bra for det.Og vi lekte nær sjøen hele barndommen.Vi fikk også masse lærdom om hvor farlig sjøen var og også hvor vi ikke kunne leke.Vi fikk skikkelig skremsels opplysninger angående narkotika.Dette gjorde at vi holdt oss langt vekke.
Vi ble oppmuntret til å være sterke i oss selv.Ha tro på seg selv.Mange spør da hvordan går det med 13 stk?I dag ser jeg jo at vi er to deler to epoker.En annen ting jeg og ser med alle jeg hjelper at mange barn av de som vokste opp under krigen er redde for at det skal skje noe med barna sine og passer noen ganger litt lenge på dem .Faktisk helt inni voksen livet.Det gjør at mange har veldig vanskelig for å ta valg selv.Starte med ting selv.Totalt lammet i det å finne utav seg selv og hvordan de skal gå fremover.
Det er lett å forstå når de ikke har fått mulighet til å ordne selv.Mange opplever da stort sinne i voksen alder når de ser at andre fikser og de ikke fikser selv.

Det er da jeg ser på hva jeg fikk lov til.Prøve å lage mat,prøve å lage eget fiskeutstyr.Lærte å bruke kniv.Lærte å smi.Lærte å bruke naturen.Det gir en fin følelse av å være en del av noe.Lærte også respekt for alt rundt meg.Lærte at ingen ting kommer flytende på ei fjøl,du må ordne ditt liv selv.Vi hadde ikke mulighet til å springe hjem å be om penger hver gang vi trengte hjelp.Skal sies at vi hadde like fint tøy som barn som var 1 og 2 stk.Mamma var genuin i å sy oss meget trendye klær.Tro kopi av det som fantes i butikken.
Leker hadde vi ikke mange av men de vi hadde de ble holdt i orden.Min barbi dukke og mine andre dukker hadde full garderobe.Vi lærte og sy av mamma og fikk stoff rester til å sy av.Det har jo og gjort at i voksen livet syr vi selv.Alle vi søsken er nevenyttige.Både guttene og jentene kan mange typer håndarbeid.Gjett om dette var koseligt da.Vi hadde ikke mange kjedelige øyeblikk.På sommeren lekte vi mye ute.Brødskivene våre fikk vi i kjøkkenvinduet fordi vi hadde ikke tid å komme inn.Samme var vinterstid ute og lekte hele tiden .Først lekser,mat så ut.Hadde vi andre ting som en jobb da gikk vi på den enten før skolen el etter.Feks å egne line el skjære tosketunger var vanlig for oss på plassen jeg bodde da vi var små-7-8 år.Vi tjente våre egne penger.Dette gav oss jo frihet til å kjøpe det vi ønsket oss og lysten til å spare ble plantet der.Da kostet en barnetimepose 1 krone.1pianøtt pose kostet 25 øre.1kroneis kostet 1 krone
Vi fikk med denne form for oppvekst aldså mange gode deler å ta med seg videre.Det føltest tryggt og godt.

Jeg tenker på hva vi gjør med våre barn også i dag.Hva signaler er det vi sender ,hvem foreldre er vi.?Barna har andre tanker i dag om hvordan de skal være i forhold til det vi fikk av signaler.Mine barn er opplært i at de skal få utvikle seg individuellt,men med masse kjærlighet og godhet.Mye trygghet.Det at de skal få vokse og utprøve det rundt seg uten å være redde.som feks klippe seg slik de har lyst,farge håret slik de har lyst,bruke de klær de har lyst,lære dem make up i okei alder.Ikke lage dem til små voksne .Være voksen å begrense pc og spill tid.Ja det er ikke alltid like lett og det har vært vanskelig noen ganger å si stopp med spill.Men barna hørte på det vi hadde og si.Det vi så som viktig også var å se hvilken vei barna utviklet seg.Likte de tegning eller hva likte de.Dette hjalp tl når de skulle velge retning ang skole og utdannelse.I dag ser jeg at alle 3 er forskjellig,men tre gode barn..Akkurat som alle vi 13 søsken er forskjellige.

Dette er tankene mine i dag..ha en super dag !

Det ordner seg nok…

March 1, 2013 at 18:49

2012-12-03 08.57.52Ja det ordner seg for snille jenter ..og ja det ordner seg nok bare se … eller det løser seg til slutt.Hvor mange ganger har jeg ikke hørt folk si det? jo det er mange.I min verden har kun hardt arbeid fungert og gitt resultater.Det er den erfaringen jeg også har fått av livet.
Bil ulykke i 1982,måtte jobbe hardt for å komme tilbake.Konkurerte i frisørbransjen og tok først 7 plass i Nm frisering.Så 2 pl Nm brudefrisering og 3 internasjonalt .Klarte det med mye hardt arbeid.Ingenting kom dalene der nei. Løpe halvmaraton 2007 ,klaret det.Påkjørsel i 2009,endre livsituasjon og komme tilbake.Skrev bok nr 1,var med i Jakten på den 6 sans,skrev bok nr 2.Og hjelper mange mennesker i dag.Joda ikke noe av dette ordner seg selv heller.Men alt dette har jeg gjort av glede for jeg lever.Jeg hadde aldri klart dette uten mammas og pappas innstilling til livet.

Skal jeg fremover og løse mitt liv må jeg gjøre det selv.Ingenting faller i hodet på en iallefall har det ikke gjort det på meg.Startet å jobbe fra en alder av 7 år.Ja det var vanlig da at vi skar fisketunger eller egnet line.Line er et fiskereskap brukt under fiske.Barnepass ,hjelpe mamma og pappa hjemme med handling var også vanlig.Fikk stadig høre at skulle en få til noe i denne verden måtte en jobbe for sukse.Vi er da tretten søsken og i etter tid ser jeg jo at mange har leder egenskaper og at vi har lyktes i å prøve oss i det vi virkelig ønsker å jobbe med.vi fikk opplæring i å ha tro på oss selv og at vi var gode nok som vi var.Skole var viktig for utdannelse og videre utvikling.
i dag ser jeg jo og at vi har som barn oppmuntret hverandre med skolegang etc.Det at vi var så mange gav og et enormt samhold.joda vi var søsken vi og og krangla litt som barn ofte gjør.
Forledrene våre lovte oss ikke mer enn de kunne holde og det gav oss trygghet.Jeg tenker ofte på at mamma sydde oss klær,laga på mat og ordna til alle julefster etc.Hun stod i vinduet og vinka da vi gikk på skolen.Gud hvor mye godt har ikke det gjort med oss.Trygghet igjen.
Pappa var på jobb ,ja borte men når han var hjemme visste vi han var handlekraftig og flink å jobbe hjemme også.Når han nå ikke lever ser jeg at jeg drar med meg alle gode opplevelser og tenker ofte som han:Dette skal jeg klare!Ikke gi opp!Kom igjen vis at du klarer dette for deg selv!
Pappas-mammas generasjoner trodde ikke på at ting ordnet seg selv.De var vandt med å jobbe for en hver sak de skulle ha igjennom.Feks min melk ble hentet hos kuene på nabogården da jeg ble født i 1961.Bleiene mine ble skyllet i elva ved siden av gården.
I dag har vi alt så himla enkelt.Varme i gulvene på badet.Ikke må vi ut en gang.Bleier til baby er engangs.Vet ikke hvor mange bleievask mamma hadde og hvor mange bleier vi tok inn vinterstid fra klessnora.2-4 bleiebarn på engangStive og harde,måtte de tine inne.Ingenting ordna seg selv nei.
De var mer fysiske da.Telefonen hadde kult nr:99.Det var bare en sjelden gang den ble brukt.Vi snakket sammen da og var mye på besøk hos hverandre.Mamma og pappa hadde kontakt via walkie -talkie da pappa var på sjøen og fiska.
Når han kom inn på morran med fisk ,ja da måtte han sløye mange hundre kilo fisk.Ingen ting ordna seg selv da heller.Hard jobb vil jeg si de begge hadde.

I dag har jeg tre barn -voksne og 2 barne barn.Ting er lettere ja og økonomien til oss mennesker kjøper oss jo fri en del arbeid.De fleste av oss må jobbe for sukse til og med i dag.I mitt stille sinn syns jeg faktisk det er best.
Å lykkest litt etter litt i livet er godt.Jeg for min del er utrolig glad for det jeg til nå har fått med meg av livet.Så utrolig heldig at jeg er her tilstede.Ser,føler,smake,hører og kan bevege meg.Hverdagen er god.Positiv til det meste og gledes over at jeg lever.Ser også at jeg som 52 åring er midt i livet og at det ikke er noe som er en selvfølge.Kjærligheten til meg selv og de rundt meg er veldig viktig for meg.Uten den tryggheten kjærligheten gir ville det vært tomt.Kjærligheten til naturen og skaperverket.VI har sleiven til å lage vår egen kake.Livets kake.Da er det bare å bruke de rette ingrediensene og lage vår kake.
Takk for du tar tid å lese mine tanker …

Ønsker dere alle en fin helg og en god regel er jevnlig å motivere seg selv.Det har jeg gjort i alle år.Se fremover,sett nye delmål og mål.DU kan klare det visst du vil.

I all vennlighet Anita Helen 2013