Det hjertet er fyllt av renner munnen over med….

April 22, 2013 at 20:43

t_bpr0275

Det hjertet er fyllt av renner munnen over med sa alltid min bestefar.Han sa også at :Du skal hør mykje før øran dette av.Da tenkte lille meg at ja da må vi hør mykje.Forstår det vel bedre i dag.
Jeg er en filosof i det daglige og undrer meg ofte over våre menneskers oppførsel.Jeg har spurt meg selv så mange ganger hvorfor det må være slik.det gjrø meg vondt å se at mennesker er bevisst ufine med hverandre.
Ja hva hjertet er fyllt av ja..Det kan være fyllt av godhet og da bidrar en i samfunnet med godhet og prøver å gi av seg selv uten å ha noe penger eller verdier.En gir gode ord til et med menneske,eller hjelper det litt i hverdagen.en kan gi et smil selv om ens egen dag er dårlig.I sitt daglige vikre tenker positivt og er løsingsorientert og ikke konflikt oppslukt.

Bitterhet,ja da er mange sure på alt og alle.Irriterer seg over alt og alle,,det som er godt som skjer andre.Misunner andre at de klarer seg og egentlig snakker negativt om mennesker som lykkest i livet.Vondt å se på folk som er bitre de sliter masse med indre kvaler.

Sinne:aggresjon og frustasjon,gjør at lunta er kort på mange urealistiske plasser.Utsagn og humør kan plutselig gå i lufta for ingenting.Slike treffer du i butikken eller hvor som helst og så herlige når de blir forbannet i en kø .Da tenner de på alle plugger om det ikke går fort nok.Mangen eier ikke køkultur og kan gjerne gå forbi en uten å spørre.Bare legger sakene på disken og ..ja jeg har dårlig tid jeg….Det er utsagnet deres.Får de da noen kommenterende ord blir de skikkelig sinna.
Det er da jeg blir stum og bare bivåner seansen.stakkars deg tenker jeg da.av og til må jeg le inni meg for å komme videre i dagen.
Sånn går nu dagan sei vi noranførr.
Så er det dem som kommer inni feks salongen.Du har gjerne vært frisør i 20 år og kunden presterer å si..Kan du klippe da?Ja jeg har en frisyre som er innviklet og du kan vel ikke den teknikken.Heldigvis er det yderst få som er slik og engang ble det virkelig mye for meg også.Jeg gik inn i hylla mi og henta 2 plass pokalen og fagbrevet jeg har i begge fag.Er dette bra nok for deg sa jeg,spørrende.Åja ja..det var ikke slik jeg mente….Mannen unnskyldte seg masse.
Det er da jeg blir overhyggelig og viser dem masse kjærlighet.av en eller annen grunn kommer de kundene tilbake med en helt annen holdning.

Føler vel at mange har lite eller ingen oppdragelse hjemmenfra.Det fører til lite respekt for andre og mange tror de kan komme og gjøre som dem vil.Høflighet er annen rangs.Grunnen til jeg skriver dette er for at det er noe vi lite snakker om.Hvordan vi voksne er med hverandre.?

Misunnelse er også en slik ting.Det ikke mange har er evnen til å unne andre noe,.eller tåle at andre får sukse.Selv om vi skulle ønske det andre har blir det ikke bra om vi snakker vondt om den andre fordi at dem har sukse.
Det å gledes over andres lykke er veldig fin ting.Det å se at andre lykkes er nydelig.Det å la gamle ting ligge og ikke være langsur over opplevelser er godt.

Kan sikkert nevne flere ting her som baksnakking,mobbing,sladrende mennesker etc etc.Det som er reelt er at vi alle har noe av dette i deler av livet.Kansje ikke i de mengder,men jeg tror vi er kjent med at vi kan være farlig nære noen ganger.
Tenker da at om du styrer dagene slik at du skal ikke være ufin med andre,vise din egen glede og smile fordi du faktisk lever.et smil og godhet kveler den sureste gubbe.Godhet i seg selv er av væpnende på de sinte.Kansje de blir helt satt ut av godhet.
Jeg har tro på det gode i mennesket.Man må bare finne punktet å trykke på det.Noen ganger ligger det så dypt at en tror ikke det finnes,men med mye oppmerksomhet og kjærlighet kommer det fram.Det kreves en sjel med stabil psyke for å deale med det.En rolig person som ikke lar seg rive ned av motgang.

I den tiden jeg har snakket med folk er dette noe mangen opplever.Aldså i relasjoner med mennesker.Hva skal jeg gjøre Anita.
Det jeg bla annet anbefaler er å rydde i sin egen”livets ryggsekk” pluss å tilgi dem eller de for de vet ikke bedre,men en trenger ikke tilgi handlingen som er gjort.
Jeg er helt sikker på at de fleste mennesker har mange gode og vonde opplevelser og livet og oppvekst lærer oss mye om hvordan vi skal takle det meste.
Lever vi et overbeskyttet liv hjemme da får vi ikke oppleve mye
Får vi være oss selv og prøve livet på en normal måte,har foreldre som ser en da tror jeg at penger ikke er så viktige men at du føler deg elsket og betydningsfull akkurat som du er.
Derfor er det så viktig at vi husker at barna ser oss og det er det de husker som voksne når de får sine egne barn.ting glemmes ikke så fort det sitter igjen.
Ja vi er ikke feilfrie noen tenker jeg men enn så viktig er det at vi ser hvem vi er og hvordan vi oppfører oss.Feks med å vokse opp i et hjem med sinne så kjenner ikke barna til noe annet.Det er den måten en ordne opp på.Det vil og da barna tro er opplegget helt til de ser at det er ikke slik det fungerer.

Ja som han bestefar sa…en skal høre mykje før øran dette av.Mennesker sier mye rart…Vi kan vel alle prøve å være den beste snille gode utgaven av oss selv.

Gled deg over at akkurat du er her,i live …alle er vi her som endel av jordens liv.Alle med og minus.Noe kan vi gjøre noe med noe ikke.

Kjærlighet og gode tanker til alle som leser dette.La hjertet ditt vise sin kjærlighet til livet!Vi er heldige som er her

I all vennlighet Anita

Ta valg i en vanskelig hverdag…

April 6, 2013 at 19:52

579186_406935195994319_295143850506788_1345461_1745334671_nLivet gir og livet tar.Det er ikke alle situasjoner vi synes er like lette.Ta feks det å slutte med vaner.Feks slutte og røyke,drikke,slutte å være stygg med seg selv,slutte å si ja til alle som ber om hjelp,slutte og lure seg selv,slutte å lyve for andre fordi at de skal ha et bedre bilde av deg,slutte å si til deg selv at i morra ,ja da skal jeg starte å trene…m.m

Dette er noen av de seansene noen av oss kommer oppi,ja sikkert de aller fleste.
Da jeg jobbet i Modern Design i Stavanger som frisør gikk jeg på Amerikansk Salgsskole.Der lærte vi at det ikke tok lang tid å legge inn en vane men minst 30 dager for å venne seg av med en.
Det skal sies at det er ofte underliggende opplevelser og grunner til at en søker trøst i forskjellige handlinger feks alkohol ,andre stimuli.Hvorfor er det slik at vi plager oss selv? hvorfor overspiser vi el underspiser vi?Hvorfor drikker vi bort sorgene,eller ruser oss bort.?hvorfor spiller vi bort masse penger?shopper oss fattige?
Det er vanskelig å stå i problemene og løse dem.Vi ser ikke enden på problemene og føler oss alene om dette.Dette med flere årsaker gjør at livet kan gå skeis av og til.Mange ganger syns vi synd på oss selv og plager oss selv for at vi skal få det bedre inni oss der det er vondt.

Men godt folk,fortvil ikke.Det er fullt mulig å løse de konflikter en møter i livet.En må forstå at det er noen der som vil hjelpe om en treng hjelp og en må ville få hjelp selv.
Livet er ikke lett å leve alltid.Jeg for min del har og vært der at livet har vært vondt mange mange ganger.Vært på bånn økonomisk,måtte jobbe meg opp.Vært skadet av kollisjon og måtte tenke nytt.
Mistet mange av mine nære å kjære.Altfor mange døde innen noen få år.Spesiellt var det da mine barns far kjørte seg ihjel på motorsykkel for 6 årsiden.
Det å stå der som ene foreldre var forferdelig.Min sorg tok jeg ikke ut da men senere.Vi var da skillt men han var alikevel pappa til våres 3 barn.Og et langt ekteskap på 21 år lå bak oss.

Hva gjør en når en da har mistet fotfeste og ikke vet hva retning en skal gå.?Mange snakket med meg men da gikk det ikke inn.Jeg trengte tid.,tid til å rense hodet.Er en sårbar så har en og lett for å falle for andres lovord.Spesiellt i det å starte nye forhold.Ens antenner er ikke så sterke til å kjenne fare.Jeg som mange andre dummet meg ut og startet et nytt forhold da jeg egentlig ikke burde.

Mamma sa noe smart da og ikke bare hun.:Anita du treng ro til å finne deg sjøl.

Dett er det vi treng om vi er ute på tynn is.Ro til å finne seg selv.Etter det søke natur og sundt liv.
Når jeg sier dette så tenker mange ,jammen jeg går da ikke ut ..tørr ikke møte folk.
Vet du mye kan startes på telefon el nett.Vet du ikke hvor du skal hendvende deg,be en venn el venninne over og let etter kontorer el personer sammen.Ikke gi opp om alt koster.Det er også kontorer i kommunene som hjelper gratis.

Treng du økonomisk rådgivning og treng hjelp så finnes det et nummer på nav som du kan ringe for å få hjelp.Se navs sider.
Trenger du hjelp til avrusning er det også mulig å gjøre det på nett el telefon.
Er du ikke der enda trenger du å se at livet er verdt såååå mye.DU er verdt masse.!

Mange mennesker føler seg ikke sett eller hørt i sin barndom eller oppvekst.Dette kan føre til mange måter å takle problemer på.Feks .mange som ikke har fått oppmerksomhet når de treng prøver å gjøre alle til lags for at de skal bli sett.Eller om de har blitt kjefta på og banket er de omtrent uunselig og ønsker ikke å synes.De føler seg ofte i vegen for andre og ber sjelden om hjelp.Med disse mange mange andre væremåter etter den behandling eller måtesett en har vokst opp i .
Jeg lærte av å se i perspektiv.Hva med alle barna i afrika eller andre steder som aldri får se mor og far ,som ikke har de muligheter vi har ,som stadig lever i frykt,som ikke har mat hver dag,som er blinde som ikke ser ,ikke hører,lever uten kroppsdeler….
De lever og vet ikke annet.Vi lvere i et rikt land med masse muligheter om vi vil fighte å komme oss på bena.Vil vi så får vi det til.!!

Det å føle seg elsket føler jeg er det aller viktikste foruten mat,et tak over hodet og klær på kroppen.Kjærligheten som forteller du er god nok som du er gjør at du bygger opp indre styrke.Det er godt å føle at en er elsket uansett hva en gjør og hva resultater en gir av sine oppgaver.Så lenge du gjør ditt beste sa mamma da er det godt nok.Pappa sa seg enig i det og lærte oss mye gode ting også samtidig som han satte grenser.han var den strenge i dette fam.bildet.Lure du på noe så er det bare å spørre fikk jeg beskjed om av mamma og pappa.
Jeg tror det er sundt med en viss mengde kustuss og grenser og mye kjærlighet.Ansvarsopplæring og at det du gjør gir konsevenser.Det er nyttig lærdom.Få bli tatt med og gjøre ting ute og inne gir en følelse av mestring.
Jammen sier da mange jeg fikk ikke dette jeg da jeg vokste opp.Det er ikke for sent å føle mestring.Det du trenger finne da det er noe du skulle ønsket å lære eller gjøre.
Sette igang,,gjør noe med det.Sette ned en liste og skriv opp det du kan tenke deg og gjøre.Mye er gratis og koster ikke noe.
Trenger du hjelp der så spør noen du kjenner om de vil hjelpe å sette opp en liste.Start i en ende og stryk ut etter hvert som du får gjort noe av det på lista.Feks.Hjelpe andre?
Å gjøre noe du ønsker gir deg mestrings følese.Dette igjen gir deg de gode stoffene til hjernen som gir oss en følelse av ro og avslapning,lykke.

Mange blir gjerne lei når jeg skriver dette og tenker jeg har jo ikke noe av dette.Har ikke ork å sette igang.Få noen med deg da som kan hjelpe deg å sette igang.Ta opp det som er viktigst å få løse i DIN hverdag.Finn ut hvem du treng å ta kontakt med.
Sett i gang,se lyset i tunnelen. Klarer du ikke tenke i det forholdet -relasjonen du er i ,søk hjelp.Sitter du fast i det forholdet du er i innviter den du lever med i samtale.Finn ut hvor dere er og hva dere vil.er det løselig er det flott.visst ikke vær ærlig med deg selv og den andre og ordne opp etter det.Gjør det dere må.Ikke slit deg ut selv eller den du er med.Livet er verdt så mye mer enn at en skal krampholde på et forhold som ikke fungerer.Slipp hverandre fri<3

Søk hjelp om du trenger.

I all vennlighet ,Anita Helen <3

Alt det beste for dere Alle!