Hvordan takler vi dagene som kommer?

May 14, 2013 at 07:04

t_SM8570

Mai 2013 og vi er godt i gang.
Det slår meg hvor mye vi mennesker tar oss sammen i løpet av livet.Hvor mye energier vi mobliserer.Alle er vi utsatt for gode og mindre gode opplevelser i løpet av vår tid her på jorda.

Hva gjør vår barndom med oss? Og hvordan kan vi komme utav det?
Jada,det er mange, mange i Norge som er vokst opp under vanskelige forhold.
For meg så virker det som at krigsgenerasjonen hadde mye vonde opplevelser.Der igjen har jeg sett at mange som da var foreldre slet med traumer og belastninger.Barn som er kommet fra den generasjonen har nok fått merke dette.
Jeg er barn av unge barn som levde under krigen.Har vært heldig å oppleve en myk mamma og en streng pappa.Det var ikke alkohol i familien men det ble mye kontroll .
I de tider så skulle en tukte barna fordi vi måtte følge reglene.Slik var det hos veldig mange da.De opplevde jo spanskrør og at de måtte stå i skammekroken i klasse rommet.Det skal sies at mange utnytta kontrollen og gikk langt over streken.Mange vokste opp under trange kår under krigen.Det har gjort at den generasjonen var flinke å få mye utav lite.Tenker mange ganger på de som hadde alkohol i tillegg til at foreldrene var veldig strenge.Hvordan i all verden har de hatt det.?

Hva resultater gir det barna som skal vokse opp?Usikkerhet-liten følelse av mestring.Liten følelse av at du er noe i denne verden.Redsel for ting kan skje.Alltid på vakt.Dette er følelser jeg tror mange har som vokser opp slik.
I mitt møte med mange mennesker prøver jeg å hjelpe unge voksne og voksne med å komme utav dette mønstret de er kommet opp i .Eller vokst opp i.ja alkoholisme og sinne kan arves også.Det er vanskelig å snu ,men ikke umulig.

En må starte på nytt.”Rydde” i livets biblotek.Få tilbake mestrings følelsen.Skifte vennene ut om de ikke er gode for en.Skifte miljø.Søke hjelp.Rus hjelp.Økonomisk hjelp.m.m.Se livet fra en annen vinkel.,Ikke bare sin egen.
Jeg tror om en har vilje så får en det til.En må ville det nok.

Mange sier ,jammen Anita føler meg så svak,Jeg klarer ikke stå i samfunnet.Ja det stemmer nok det.Vanskelig er det,men vi er skapt for å klare livet.Klare strabasene.Det er slik vi lærer.

Tror det er sunt at en får prøve seg hjemme med for eksempel husarbeid,rydde selv,vaske,har små oppgaver fra tidlig alder.Dette gir en følelse av at du mestrer og er betydningsfull og har verdi.
.Vi mennesker trenger en følelse av styrke når vi skal ut i den store verden.Vi trenger en platform.Det er faktisk det som er foreldres oppgave å lære oss nok til at vi skal få det til.Men om ikke foreldrene er der må vi lære det av oss selv.Eller vi må ha noen som sier det til oss eller hjelper oss i gang.
Hvorfor tror dere så mange flykter fra virkeligheten med forskjellige former for rus?Jo jeg tror de trenger avslapning i hjernen.De trenger ro og slippe det stresset de ikke klarerLivet blir for tøfft og de har ikke sterk ryggrad for å klare livets strabaser.
.Er man godt rustet så klarer en seg bedre i livet.Da snakker jeg om å kjenne litt på følelsene og tørre å stå i dem.Stå i dem å vite at du er god nok selv om du ikke får til alt.Du er god nok selv om du feiler.
Det er fullt mulig å klare seg utav en hard barndom.Treffer mange slike mennesker i løpet av min reise rundt i Norge.På mine foredrag møter jeg alle slags mennesker og søken etter å utvikle seg er stor.

Jeg vil si om du er en av dem som sliter i dag.Søk hjelp.!Snu på livet ditt.Drikker du eller ruser deg.Søk avrusning.Kom tilbake til deg selv.Få hjelp til å komme tilbake til livet.Mange tror og tenker de ikke har rett på et godt liv siden foreldrene drakk og brukte tid på å rømme fra virkeligheten.

Tenk deg ditt liv.Det kan du fylle slik at du kan ha det godt med dine.Barna kan se tilbake på deg:Bestemor -Bestefar de levde og nøt livet.De hadde det godt.De hadde ikke mange penger men de nøyt livet.
I stedet for ,for eksempel..Ja, bestefar han drakk hele sitt voksne liv.Han måtte ha en drink hver kveld han kom hjem av jobb,Mamma kjefta masse og sleit seg ut.
Tenk deg hva det gjør med barna som skal ha dette i minnet.?Tenk deg hva dine foreldre gjorde og hva du tenker selv…

Vi mennesker er her for å lære tror jeg.Lære å løse konflikter.Lære å søke løsninger i stedet for problemer.Mange barn får skader etter å vokse opp med alkoholisme og utagerende foreldre.Ikke rart mange barn er sinna og leie seg på skolen.En plass må det komme ut.Mange mange barn gråter hver gang de ser endringene på foreldrene.Det gjør dem usikre og redde.De sovner i gråt.

Vi bestemmer hva vi vil gjøre med vårt liv.Prøv å være den beste utgaven av deg,i kjærlighet!
Ingen er feilfri,enn selv de største feil er ikke alltid sjebnesvangre.Vi klare ikke bruke alle feil i løpet av vårt liv.

Ha en fin tid.!Kos dere i Mai måned og fine dager ønskes alle.

I all vennlighet,Anita Helen Rasmussen <3