Sorgen, som oppleves i livet….

June 27, 2013 at 19:53

192

Ja, hva er sorg? Sorg kan være mye. Fra vi er små og mens vi bæres i magen kan vi oppleve sorg.Sorgen preger oss om vi opplever de utenfor som lei.Kansje noen dør og de voksne må oppleve sorg.
Kansje vi også opplever sorg om noen krangler.Vi som foster kan ikke gjøre så mye inni magen.Vi blir født inn i en verden av alt mulig.Glede ,sorg,lyder ,lys m.m.
Som barn kan sorg også være å ikke bli sett. Rett og slett ikke bli sett og snakket med. Desverre er det mange som setter barna alene time etter time. Barna ser de voksne streber frem og tilbake uten ord til deg som er liten. Eller at du prøver å få kontakt og blir gitt beskjed om å vente .
Eller denne uttalelsen: Ikke nå jeg har ikke tid. Dette skader ikke om det er en gang inni mellom. Men blir dette hele tiden føler ikke barn seg vel.

Alle disse opplevelsene lagrer barn inne i sitt register av opplevelser.Vi går videre i livet og kjenner igjen følelsene av skuffelse hver gang noen ikke ser oss og lukker oss ute.Dette igjen gjør en ganske frustrert. Mange barn, tenåringer protesterer og gjør mange rare ting pga dette. Plutselig vil de male veggene mørke,kle seg i sort,mørk sminke ,høre på tung musikk,blir mer og mer asosial og trekker seg bort fra folk.De voksne syns dette er rart for de har jo gjort alt.
Joda vi voksne vi tror nok vi har gjort alt. Og ja barn trenger alene tid også. Men er vi obs så kan det gå meget bedre fra starten av.

Til et annen tema.Sorg når vi mister noen veldig nære.Et barn ,en partner ,foreldre eller nær familie el venn. Dette går veldig innpå en .Alt virker uvirkelig. En blir i et vakum og trenger tid for å møte dagen på vanlig måte.
Jeg mistet min x mann som jeg hadde god kontakt og vennskap med for snart 7 år siden.Det som var vanskelig var å være foreldre da.si de riktige tingene,være sterk,stå opp og støtte, Gi lovende ord,trøste i tårene,tåle sinne og kunne gi de riktige svarene.Dette var en spesiell ulykke da han en dag omkom i en motorsykkelulykke.Jeg glemmer ikke da datter min sa til meg. Mamma,gråter du da klarer ikke jeg å lese talen min til pappa.Hvordan skal en klare det? en datter på 16 leser tale for sin pappa på 45?
Gud hjelpe meg for en kraft jeg fikk.Det var som om den kom sendt far oven.Dette skulle jeg klare.!Jeg holdt meg bra i begravelsen . I ettertid.I dag vet jeg det var lurt av meg å porsjonere ut sorgen jeg selv hadde.Vi hadde vært gift i 21 år og sammen i 25.Klart det gjør noe med en.
Men i dag kan jeg si jeg er blitt sterk av dette.Barna savner selvfølgelig sin pappa.Ingen var forberedt på dette.Vi mennesker tror jeg aldri blir forberedt på slike opplevelser.

Sorg ved å miste et barn .Dett er også en sorg.Sorg når en mister et barn,enten gravid eller et barn født levende og kansje får være der mange år.Uansett alder er dette veldig vondt. Vondt å se og slippe.vondt å gå igjennom alle spørsmål fra omverdenen, Vondt å gå gjennom avskjeden,begravelse etc.Vondt i ettertid å minnes barnet.Men det rare oppi alt er vi mennesker er skapt for å tåle dette.en så rart det hørest ut.Jeg forstår godt at mange ikke klarer å få en normal hverdag etter slike opplevelser.

Sorg er også når en blir forlatt eller må forlate sin kjære.Skillsmisse fra den en elsker.Det kan ta lang tid å komme over.til og med når en er ferdig med personen så kan en sørge over at det ikke gikk.At en blir en av skillt statestikken kan være sorg i seg selv for mange.

Sorg når en mister sine foreldre.Det husker jeg godt da pappa plutselig ble revet bort. i en ulykke…Det var tøfft det.13 søsken og alle har samme pappa.Gravlegge en pappa som en hadde mye tøffe/vonde opplevelser,og gode opplevelser med .Pretsen sa noe fint da.: La alle opplevelsene også gå i graven.Det hjalp i allefall meg.

Sorg er vondt ja ..Og vi alle får oppleve dette i løpet av livet.Faktisk så kan det gjøre oss mer rustet i vonde tider.det kan gjøre oss sterke.Fyller vi på med kjærlighet og kan tilgi de som har gjort oss vondt også så kommer vi langt.

Tiden leger alle sår har jeg hørt mye.Joda det leger veldig mye.Minnene kan en ha der.De gode og pleie dem.de mindre gode kan en legge på hylla som livets erfaringer.

Det er en tøff lærdom og ta fødsel og død med samme sinn…Livet innehar så mye kjærlighet at jeg velger å støtte meg til den hver gang noe skjer…..God kjærlighet

I all vennlighet,til alle dere som har opplevd sorg.Vi er sammen i en stor familie.Snakk om det til noen du stoler på.Det hjelper.-)La tårene trille når du føler for.Tar sorgen over i over to år,søk hjelp.Det er alltid mulighet å få hjelp.

Anita Helen..

Sommer tid og mange opplevelser…tid til ettertanke

June 17, 2013 at 10:51

Hei igjen alle sammen!Jeg har vært mye opptatt i det siste og ikke alltid mye på nett.Jeg snakker jo stadig med mange mennesker og hjelper mange med å komme videre i livet.Sommeren er en lettere tid for mange som sliter om høsten.
En ting jeg har tenkt på mye i mange år er hvor flinke vi er til å snakke om hvordan vi har det og tar problemer i livet.Det jeg ser er at veldig mange nordmenn -kvinner har problemer med smerter i kroppen.Det som slår meg er ,uten at jeg er noe medisiner så tenker jeg at visst vi spenner muskler og musklene trykker på benstrukturen over lang tid. Da må jo det gjøre noe med oss.Det er i alle fall slik jeg tenker..
Det rare er at når disse menneskene får snakke om sine problemer,får dette utav kroppen og sinnet da slipper mye av smertene.Dette sammen med lett aktivitet og god kost får mange det bedre.Det føles godt å se at det at vi snakker sammen løser mange problemer hos mennesker.
Jeg har tro på åpenhet og samtale.Det gjør også at mange mennesker ikke sliter så mye alene.Ser jo at mange ikke er vokst opp med åpenhet og dette da blir litt mer komplisert å sette i gang.Men fullt mulig.

Ser også at om vi utvikler vår hjerne kappasitet så økes også forståelse for Altet..Det vi alle er en del av.Vi blir mer tolerante for forandrnger og har ikke skylapper for øynene.Dette øker også vårt mottak for andre måter å se ting på.Aldså vi ser saker fra flere vinkler .
Det at vi nordmenn i de siste 20 årene har reist mer hjelper jo også.Vi tar da imot mange nye inntrykk.Vi skal ikke så langt tilbake før det var helt annerledes her.Bare se på det med å bade /dusje.Det var helt annerledes for 25-30 år siden.Da bada en gjerne 1 gang i uken og det endra seg med all trening og da det ble vanlig å dusje ble det kjempe snu.Også det med vasking av håret.Vi frisører slet mest med at kunder hadde fett hår og med mye mer dusjing endra det seg til tørr hodebunn.Pga det at det ble vasket så mye at den syrekappen som skal beskytte huden ble vasket bort.Huden fikk ikke smøre seg selv.Det gjorde også endringer på huden for øvrig.Vi begynte å smøre oss med hudkremer for huden ble så tørr.
Vi tålte jo heller ikke hvitløslukt ,men etter at vår mat interesse økte kom både sterke krydder og hvitløk inn i vårt sortement.

Ja det er stadig endring på livet.Vi endrer oss med tiden uansett hvor mye vi protesterer så blir vi litt prega av det vi lever i og rundt.Vi blir påvirket i alle bauer og endinger.Må ha.. er et vanlig utrykk som ofte kommer.
.Det er da jeg kjenner det er godt å lene seg tilbake og fremdeles kan glede seg over”øyeblikk” i livet.Som når pionen blomstre.at en kan nyte timevis av tid med barn og familie.Det er rikdom det.Glemmer nesten at en skal spise.Spise for at vårt maskineri trenger føde.Det er godt og direkte avsalppende og trekke seg tilbake av og til ,gjøre sine tanker og gå inn igjen i virkeligheten.

Det er jo så aldeles nydelig at vi har så mye godt å ta av her i Norge og Norden.Ikke må vi gå milevis for å finne mat heller.Vi kan gå til butikken eller kjøre.

Skal jeg si min ærlige mening så skjems jeg av vårt fråtseri,menneskehetens fråtseri. I stunder med ro så kommer det mange ganger over meg at jeg må ikke glemme å være takknemlig over hva jeg har fått i livet..
Det er så viktig å være tilstede når en er her.Tror det er vanskelig for mange.Det å være seg selv.Det å tørre å være seg selv.Kjenne på at det er okei slik en er.DET er frihet det.!Så godt å vite at en ikke trenger å pynte på det en sier,men en kan si det fra hjertet det en mener.Slipper å snakke slik at andre skal like en.Tenk så strevsomt det må være å alltid ha hvite løgner klare.Bare fordi en er redd for hva andre mener om en må en pynte på alt en sier.
Er du en av menneskene som har det slik.Stopp litt og tenk over dette.Det er ikke for sent å snu.Lever vi på løgner så smeller det en dag.Ta heller å stopp før det smller.Ta tak i deg selv og livet og vis deg selv respekt.Vis deg selv at du kan være glad i deg.Som du er.VI er ikke feilfrie noen.Alle gjør vi feil.MEN det er ingen hvilepute.
Vi er alle ansvarlige for våre liv,,selvfølgelig med våre forutsetninger.Det som har skjedd er historie.Fremover kan vi styre selv.Så er det opp til deg og meg å gjøre dette til gode dager.

Ha fine sommerdager alle sammen!I all vennlighet,Anita Helen<3t_SM8360

Gode ord I livets kamp…

June 7, 2013 at 12:51

Hei og god morgen/dag til alle sammen!Jeg vil ønske dere alle en riktig god helg!Jeg vet mange har tunge dager og har mye i sine tankebaner.Mye de skal løse mye de må rydde opp i.Vit da at du har kraftfull hjelp fra dine som er med deg.Dine engler og hjelpere som støtter deg i det du gjør.De dytter deg i riktig retning.
Livet kan være veldig vanskelig til tider.Det er på de gode dagene vi glemmer at det er tungt av og til.Heldigvis er det å ha det litt tøffere det som gir oss styrke til å klare basketak i livet.Fatt mot! Menneskeheten har strevd i tusener av år.
Sitter du med mye tanke arbeid.Prøv å ta en pause og slapp av litt.Prøv å finn rolig musikk som sjelen har godt av.Viktig å gi kroppen ro inni mellom når det er mye på gang.

DU er sterkere enn du tror og klarer mer enn du tror

Ha en riktig fin helg!I all vennlighet Anita Helent_SM8360