Jeg møter stadig  mange jeg snakker med som har blitt fast i livet og ikke kommer videre.Det kan hende alle i perioder i livet at det plutselig står stille.En vet ikke hvilken retning en skal gå.At vi har forskjellige oppvekst og mange har i denne forbindelse hatt tøffe oppvekst vilkår.Men si det da slik jeg føler at mange av de som har hatt det tøfft faktisk klarer livet bedre enn de som har hatt det “kommende  servert på en fjøl”. Der foreldre har gjort alt for barna  pluss at de har vært meget overbeskyttende.Der blir mange ganger barna handlingslammet.de vet ikke hva de skal gjøre med problemer og sitter mye g venter på at”det ordner seg vel”.Hvor mange har jeg ikke snakket med som ikke føler seg sett eller eller at de ikke har noen betydning.

Jeg tror mange foreldre jobbet mye hjemme i tiden på 1960 -70 tallet.Ialle fall en av foreldrene.Barna av den generasjonen lekte ofte mye selv.Vi var ute mye av tiden og alltid aktive med noe.Skolen først  ,så mat når vi kom hjem og  etterpå lekser.Så etter det var det rett ut å leke til vi ble ropt inn utpå ettermiddagen.Kl 18,barnetv og sovna som regel rundt på gulvet noen av oss.Rart å tenke på at vi er 13 søsken.Få av oss som synes vi ikke fikk nok oppmerksomhet.Vi ventet vel heller ikke at mamma og pappa skulle ha tid til masse tid på hver enklt av oss.Vi var ofte samlet sammen hele gjengen og det var jo veldig hyggelig og godt.Du fikk følelsen tidlig av at du betydde noe.Faste måltider.Faste rutiner hjemme.Og mye lek.

Mange som jeg snakker med har ikke hatt rutiner.Ungene har lekt og blitt noe neglisjert.Behovet for en klem og litt kos er helt naturlig behov hos barn og også voksne.Mange har ikke fått kjenne på det å få trøst om du slår deg,eller oppmuntrende ord til en eksamen.Oppmuntrende ord for dagen.En klapp på skuldra.

Nei kansje det ikke var slik.Foreldrene sov da du skulle på skolen.Matpakka smurte du ikke engang.Du gikk på skolen  uten.Hjemme lå gjerne en mor el far og sov ut rusen.Kansje de var oppe men i dårlig humør.Det første du møtte var sigarett røyk i det du skulle spise frokost som du lagde selv.Kansje du var heldig og hadde en bror el søster som fulgte deg på skolen.Kansje du ble tilsnakket med kjeft lenge før du hadde kommet på kjøkkenet av mor eller far.Tror mange barn som nå er i 40-50 åra hadde det slik at de vokste opp.Fikk en lei start på dagen.

Dette gjør noe med en  .Mange kommer til konflikter i skolesammenheng,venneforhold og parforhold. De forstår ikke hvorfor de stadig kommer borti samme type eller samme dame.Noe jeg har sett i løpet av årenes løp er at jentene søker gjerne gutter som har noe som minner om sin pappa.Ubevisst -bevisst søker vi slik.

Guttene søker lett etter damer som minner om sin mamma .På et eller annet vis så skjer det at de finner noen som minner på utseende eller væremåte. Mange ganger kan en sint mamma eller pappa føles som trygg. Eller en mamma med oppførsel som hele tiden syns synd på deg gir også en form for trygghet. Det at mamma el pappa bruker rusmidler kan også være en form ballast som gjør at en søker lett inn i de miljøene fordi det er det man er vandt med fra barnsben. Selfølelig så er det avvik fra regelen og mange får livet supert til.

Jeg gjør meg bare noen tanker etter alle jeg snakker med og ser et mønster i våre handlinger og hva vi søker.  Jeg føler de som er sterke av barna er gjerne de som har funnet en god løsning trots alt. De sprenger grenser og søker utav det mønsteret de lever i.De lykkes i både jobb, men venner, skole etc. Så selv om tingene kan ha oppleves tøffe og også vært tøffe så vit det at det meste skjer mellom ørene på oss. 25964_382075585224917_148018130_nDer kan vi snu det negative og slitsomme  til noe positivt. Det går kjempefint. En må vite hva signaler en sender ut til andre mennesker.Er signalene for eksempel usikre…ja hvem vil lett ha kontakt med oss da?. Jo noen som ønsker å dominere.Er du derimot sterk da kommer ikke så lett de som ønsker å dominere inn i din sfære  .Da sender du ut styrke. og energien din er sterk.

Hva er ditt visitt kort? Hva signaler sender du ut? Selv om du er bitter og sint på det du har opplevd i livet så er ikke det andres skyld.  Aldså  ikke de nye menneskene du møter. Det du kan gjøre er å tilgi dem som har  gjort deg urett  fordi dem vet ikke bedre. Men du treng ikke tilgi handlingen. Dette kan ta tid å forstå og også gjøre. Men det virker inne i hodet over tid.

Ha tro på deg.DU er Unic og det finnes bare en av deg <3